Változtatni akarok

Hányszor hallottam már ezt a mondatot: Változtatni akarok! Az életemen, az anyagi helyzetemen, az elszigeteltségemen, az egészségemen, a személyiségemen, és így tovább. Mindenki változtatni akar, attól függően, hogy kit milyen cipő szorít a legjobban. Legtöbben az anyagi helyzetükön akarnak változtatni.

Olvasnak valamit az interneten, például egy üzleti ajánlatról, ami felkelti az érdeklődésüket, mert azt kínálja nekik, ami megoldás lehet az ÖSSZES fent említett problémára. Igen, az összesre. Úgy mint: anyagi helyzet és egészség javítása, elszigeteltség feloldása, személyiségfejlesztés.

Elgondolkodnak és megteszik az első lépést: Kitöltenek egy kérdőívet. Senki nem áll pisztollyal a hátuk mögött, hogy „Hé, öreg, lepuffantalak, ha ezt most nem töltöd ki!” Szóval kitöltik. Megadva a nevet, a személyes elérhetőségeket úgy, mint e-mail cím és telefonszám. Sőt, a leleményesebbek még kérdéseket is megfogalmaznak az üzleti ajánlattal kapcsolatban. És ez mind nagyon dicséretes.

Változtatni akarok!

Változtatni akarok!

De…

Azután valamiért mégis meglepődnek, ha kapnak egy levelet. Fel sem veszik a telefont, vagy egyszerűen kinyomják. Ezt meg lehetne érteni abban az esetben, ha a fent említett pisztolyos figura bírta volna rá emberünket a kérdőív kitöltésére és elküldésére. De mivel eddig ilyen alakok ténykedését nem bizonyították, szívesen feltenném a kérdést az érintetteknek:

Mégis, mire számítottál? Hogy egy komoly cég azonnal milliókat utal a bankszámládra? Van ilyen opció, de előbb dolgozni kell egy kicsit. Hogy mennyit? Pár évet. Intenzíven mondjuk úgy négyet, ötöt esetleg hatot. Pár év munka és aztán jöhet a vágyott életstílus.

És ha idáig eljutottál, akkor mindegy, hogy ki van kormányon, hogy van-e rokonod, ismerősöd a tűz közelében vagy sem. Hogy van-e válság, vagy nincs. Hogy emelkedik-e a benzin meg a cukor ára, vagy sem. Még az is mindegy, hogy kirúgnak-e a munkahelyedről, vagy sem. Mert van a vállalkozásnak egy bizonyos formája és az üzletnek egy bizonyos szintje, amikor ezek a dolgok már nem befolyásolják az életünket.

Ezért…

Írhatnám, hogy elegem van azokból, akik nem válaszolnak egy levélre, vagy kinyomják a telefont, de nem írom. Tudod miért? Mert ez az ő bajuk, nem az enyém. Én már úton vagyok, és nincs szükségem sem mindenkire, sem akárkire. Csak elszánt „harcosokra” akik megvalósítják az álmaikat. Aki mernek vállalkozni. Akik fel merik venni a telefont. A többieket meg „pofozgassa az infláció”.

Szóval, jól gondold meg ezek után, hogy kitöltöd-e azt a kérdőívet!

A végén még nem fogod megbánni…

Változtatni akarok!

Változtatni akarok!

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to