Vállalkozás indítása 5000 Ft-ból?

Lehetséges-e vállalkozás indítása 5000 Ft-ból manapság? Bár az egyéni vállalkozás indítása ingyenes, és az ügyfélkapun keresztül már interneten is intézhetjük, ha ragaszkodsz a vállalkozói igazolványhoz, az 10.000 Ft-ba fog kerülni. Jó, ha a vállalkozás elindítása előtt megegyezel egy könyvelővel, hacsak nem vagy szakértő a témában. Ha könyvelőd nem tudja kiválasztani a számodra megfelelő adózási formát, akkor adótanácsadóra is szükséged lesz.

Ezen felül be kell jelentkezned a NAV-hoz, a területileg illetékes önkormányzathoz (ide fogod fizetni a helyi iparűzési adót) és regisztrálni kell a területileg illetékes kamaránál is, 5000 Ft per év.

Az egyszeri költségeken túl számolni kell a folyamatosan fizetendő költségekkel is.

Fix kiadások: adók, járulékok, alkalmazottak fizetése, bérleti díj, rezsiköltség, biztosítás.

Változó költségek lehetnek: marketingköltségek, internet, telefon, honlapüzemeltetés, árukészlet, esetleg gépek, szerszámok, alapanyagok, benzin, gépkocsi fenntartás.
Nos, akkor a kérdés (újra): Lehetséges vállalkozás indítása 5000 Ft-ból?
Attól függ miben gondolkodsz.

Vállalkozás indítása 5000 Ft-ból?

Vállalkozás indítása 5000Ft-ból?

Egy bevált módszer a jobb élet felé vezető úton

Nézzünk meg egy összehasonlítást a hagyományos vállalkozás (egyéni vállalkozás) és egy online marketing üzlet között.

Hagyományos vállalkozásonline marketing
Pénztárgépnincs
Biztosítás (üzlet, árukészlet)nincs
Bérleti díj (üzlet)nincs
Alkalmazott bére és járulékainincs
Rezsinincs
Könyvelő havi díjanincs
Iparűzési adónincs
Kamarai tagsági díjnincs
Induló árukészletnincs/ tetszőleges
Marketing költségeknincs/ tetszőleges
Tanulás, betanítás költségeinincs/ tetszőleges
Vállalkozás indításához szükséges legkisebb összeg: fentiek függvényében változóEgyszeri 5000 Ft + egy termék

Tevékenységtől és lakhelytől függően szabadon behelyettesítheted a táblázat első oszlopába azokat az összegeket, amik téged érintenének, ha elkezdenéd álmaid vállalkozását.

 

A költségeken túl azzal sem árt tisztában lenni, hogy:

– Mi a terméked/szolgáltatásod?

– Kinek fogsz eladni/szolgáltatni?

– Hogyan, miként adod vevőid tudtára, hogy létezel?

– Mennyibe kerül az indulás?

– Milyen kockázattal jár, ha belevágok?

– Van-e reális esély a sikerre?

Ami álmaid vállalkozását illeti, megint csak magadnak kell megválaszolnod a fenti kérdéseket. Ami a mi üzletünket illeti, a válaszok a következők:

– Az egészség üzletében tevékenykedünk. Fő termékünk a ganoderma, a ganodermás kávé, egyéb étrendkiegészítők és kozmetikumok. És most számoljuk össze, (egy kéz elég lesz) hogy kiket nem érdekel a saját, vagy a szerettei egészsége…

Ebben az üzletben a feladat, elsődlegesen, információ eljuttatása az emberekhez. Reklám és marketing. És aztán bárki, aki úgy érzi, hogy fontos az egészsége, anélkül vásárolhat a céges honlapunkról, hogy velünk akár egyetlen szót is váltott volna. Elég, ha az ismerőseim tudják, mivel foglalkozom.

A kreatív ötleteket mindig jól működnek. Online a közösségi médiákon megjelenő videók, képek és írások formájában, offline: csak idd a kávédat, és ne mondj semmit. 🙂

Az induláshoz nem szükséges kiváltani a vállalkozói igazolványt! Ráérsz akkor, ha fel szeretnéd venni a jutalékodat. Ez lehet akár több év múlva is, amikor már egy nagyobb összeg összegyűlt. Tehát az indulás költsége mindössze egy egyszeri 5000 Ft-os regisztrációs díj, és évi egy termék.

A legnagyobb kockázat, hogy „bukod” a regisztrációs díjat. Ha időközben rájöttél, hogy mégsem szeretnél üzletet építeni, viszont a kávé nagyon jót tesz a vérnyomásodnak, a termék egy idő után így is lehet ingyen!

És, hogy van-e reális esély a sikerre? Van. De mint minden sikeres vállalkozás, ez is a te kitartásodra, saját céljaid iránti elkötelezettségedre épül. Nincs szükséged különleges képességekre, mint a szuperhősöknek. Ezt erősítendő, íme néhány köznapi foglalkozás (a teljesség igénye nélkül), amiket azok a vezetőink űztek egykor, akik ma vígan élnek passzív jövedelmükből:
– kamionsofőr
– buszsofőr
– órásmester
– állattenyésztő üzemmérnök
– tanár

Összefoglalva tehát: Igen, lehetséges ma Magyarországon 5000 Ft-ból megcsinálni egy vállalkozást!

 

Summary
Vállalkozás indítása 5000 forintból
Article Name
Vállalkozás indítása 5000 forintból
Description
Vállalkozás indítása 5000 Ft-ból? Ha hiszed, ha nem, tényleg lehetséges. Nézd meg a táblázatot, és dönts belátásod szerint.
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to