Siker, pénz, csillogás

Siker, pénz, csillogás

Siker

Van egy egészségügyben dolgozó ismerősöm. Elismert szakember a maga területén. Egyedül neveli a gyermekét, és törlesztő részletet fizet a lakására, ami így a negyvenes éveihez közeledve sem teljesen az övé még… Miért? Mert egyedülálló szülőként egy fizetésből gazdálkodik. Mert a szakmai siker nem minden esetben jár együtt az anyagi elismeréssel.

A siker önmagában nem egyenlő a boldogsággal. Ha kilóg a nadrágból a feneked, ha nyomaszt, hogy honnan fogod előteremteni a következő havi lakbért, akkor hiába ismerik el a munkádat…

 

Pénz

Egy másik ismerősöm olyan helyen dolgozik, amit jól megfizetnek. De tűrnie kell a főnöke túlkapásait, sokszor lenyelni a békát, és csendben maradni, akkor is, ha nem ért egyet bizonyos döntésekkel. Van pénz dögivel, de a fizetése felét gyógyszerekre költi, és a két hónap szabadsága alatt titokban gyógykezelésekre jár. Közben romokban hever a kapcsolata, és ha a jelenlegi barátnője sem tart ki mellette, akkor még 40 évesen is egyedül lesz.

Magánvállalkozó ismerősömnek nem kell megküzdeni semmiféle főnökkel, mert a maga ura. Piszok jól keres, mert a terület ahol dolgozik, keresett. Viszont éjt nappallá tesz, és még egyetlen szabad hétvégéje nem volt idén. Kicsit kevesebbet költ gyógyszerekre mint a  jól megfizetett alkalmazott, de annyival fiatalabb is. És már őszül…

Mit ér a vagyon, ha közben se időd, se energiád nem marad másra, és talán még az egészségedet is fel kell áldoznod a pénz oltárán?

 

Csillogás

Amikor külsőre minden úgy tűnik, hogy rendben van, akkor csillogsz a külvilág szemében. Majd kicsattansz az egészségtől, és úgy általában helyén van az életed. De tényleg majd kicsattansz?

Számtalan olyan rejtett betegség van, amely kezdetben tünetmentes, ezért ki kell mondanunk, hogy a tünetek hiánya sajnos nem feltétlenül egyenlő az egészséggel.

Egészség nélkül a sikernek és/vagy a pénznek az áldásait sem élvezheted túl soká.

 

Siker, pénz, csillogás

Most képzeld el azt az idilli állapotot, hogy sikeres vagy, és azt teszed, amit szeretsz. Annyi pénzed van, amennyit csak szeretnél, vagy amennyire szükséged van, hogy jól érezd magad a bőrödben, ráadásul az egészséged is az önmagától elvárható maximumon teljesít. Már elgondolni is gyönyörűség, milyen az, amikor ez a három dolog együtt van…

Javaslom hallgasd meg erről Kócsó Lászlót, és dönts belátásod szerint.

 

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to