Otthoni munka és társai

Otthoni munka, internetes munka, bedolgozás, netes munka kismamáknak, stb. Ezek mit jelentenek, és van-e különbség?

otthoni munka

Egyre többen szeretnének az internet segítségével pénzt keresni, a szabadidejüket valami hasznossal eltölteni. És nagyon vonzó az otthoni munka. Vagy azért, mert a munkahelyükről nagyon keveset visznek haza, és sok a fizetnivaló, vagy azért, mert hagyományos állás betöltésére nincs is lehetőségük, vagy otthon vannak kisgyerekkel, vagy diákok még, vagy nyugdíjasok. Számos oka lehet, biztosan neked is van legalább egy, hogy ezt az írást olvasod.

Milyen lehetőségek vannak az interneten, milyen otthoni munka létezik, amivel pénzt kereshetsz?
A teljesség igénye nélkül felsorolok néhányat, hogy milyen tipusú dolgot hirdetnek internetes, vagy otthoni munka néven a világhálón.

 1. Bedolgozás
 2. Adatrögzítés
 3. “Kattintások”, hirdetések feladása;
 4. Hirdetések megjelenítése
 5. Valamilyen szolgáltatás ajánlása
 6. Termékek népszerűsítése, online hálózatépítés

Egy kicsit részletesebben lássuk:

 1. A bedolgozás azt jelenti, hogy nem kell bejárnod egy munkahelyre, hanem olyan szakmád van, hogy a munkát otthon tudod végezni, a saját eszközeiddel. Gyakran varrásról, kötésről, hímzésről van szó, vagy valaminek az alkatrészekből való összeszereléséről. De be tud dolgozni egy saját programokkal rendelkező építész is, fordító, tolmács. A lényeg, hogy ez nagyon hasonlít egy hagyományos alkalmazotti munkához, csak a megbízást keresed az internet segítségével. Én is dolgozom így grafikusként, a megbízót az interneten találom, itthon végzem a munkát, aztán elküldöm a nyomdának, akik kiszállítják a kész terméket a megrendelőnek. Előnye, hogy akkor dolgozok, amikor ráérek, akár éjszaka is, én osztom be az időmet. Nem kell hozzá utazni, bejárni, ami sok pénz és idő is. Hátránya, hogy a nagy verseny miatt – mivel sokan keresnek hasonló munkát, lenyomják az árakat – ritkán fizet jól.
 2. Adatrögzítés, gépelés Az ilyen munka azoknak való, akik tudnak gyorsan, 10 ujjal gépelni, jól tűrik a monotonitást, esetleg vannak irodai munkával, könyveléssel kapcsolatos ismereteik. Több ilyen hirdetést is találhatsz az interneten távmunka, vagy otthoni munka címen:„Internetes külföldi távmunka lehetőség: adatrögzítés, gépelés, adatmásolás, fordítás, email cím rögzítés és kattintás, nyomtatás, telefonos titkársági ügyintézés, kiadványterjesztés, önéletrajz feldolgozás, újságírás, on-line chat help desk. Otthonról végezhető munka. Teljesítmény arányos jövedelem.” Én nem próbáltam még, nem is fogom, ezért nem tudom, hogy hogy fizet.
 3. Kattintgatások, hirdetések feladása Nem tudom, hány cég foglalkozik még ilyen biznisszel, de az én tapasztalatom az, hogy ez szélhámosság. Régebben egy ismerősöm sokáig rágta a lelkem vele, hogy próbáljam ki, igazán csak pár perc az egész naponta, és sok kicsi sokra megy… így belevágtam a Zeekrewards nevű cégnél a hirdetések feladásába. Valóban nem sok idő volt, a lényege az volt, hogy egy olyan licitálós oldalt kellett népszerűsíteni, ahol termékekhez juthattál nagyon kedvező áron. Úgynevezett bid-eket lehetett venni, ezzel licitálni, és ha szerencséd volt, elég potom áron hozzájuthattál akár egy TV-hez vagy más műszaki cikkhez is. Vagy vesztettél pár bidet, mert amivel licitáltál, az elveszett. És mivel sokan licitáltak, bőven túl volt fizetve a termék, mire megnyerte valaki. A rendszert úgy találták ki, hogy ne veszíts egyszerre sokat, és ott legyen a lehetősége, hogy nagy nyereséggel hozzájuss valamihez, de csak a lehetősége. Éppen ezért végül be is perelték a céget, tisztességtelen piaci magatartásért. Én is vesztettem rajta, épp ezért lebeszélnélek a hasonlókról. Amikor olyasmivel jönnek, hogy csak kattingatni kell, mindig megkérdezem, hogy kaptál már ezért konkrét kifizetést? Általában az a válasz, hogy még nem, mert csak 3 hónap után fizet, meg már készül a nem tudom milyen kártya, stb. Ilyenkor kezdj el gyanakodni, csak az ingyen munkád kell nekik, és különböző indokokkal megpróbálnak minél tovább benn tartani a rendszerben, igéretekkel.
 4. Hirdetések megjelenítése Lehet pénzt keresni hirdetések megjelenítésével, amiket kiteszel az oldalra, – ha van jó forgalmú saját weboldalad – bár ehhez sok idő kell mire pénzt látsz belőle, de lehet ezzel is próbálkozni. Ehhez az kell, hogy legyen egy jó blogod, vagy más olyan weboldalad, ami sok látogatót vonz. Például ilyen egy társkereső oldal is. De írhatsz blogot bármilyen témával kapcsolatban, akár utazni szeretsz, akár barkácsolni vagy főzni, sok embert érdekelhetnek ezek a témák. Tehát ezzel csak akkor érdemes foglalkozni, ha van olyan tartalom, amivel sok embert tudsz rendszeresen az oldaladra vinni. Ha már egyébként szeretsz és tudsz is jól írni, akkor ezért is sok cég fizet szívesen. (Léteznek olyan pénzkereseti lehetőségek is, melyekhez nem kell rendelkezni különösebb hozzáadott értékkel: se értékes tartalommal, se hasznos online szolgáltatással vagy valós gazdasági tevékenységgel. Ez a bejegyzés azonban nem foglalkozik részletesen ezekkel a lehetőségekkel. Ha ilyesmire gondoltál, akkor javaslom, hogy keress rá a következő kulcsszavakra: Paid to Read (PTR), Paid to click (PTC), Paid to Promote (PTP), Paid to Signup (PTS), Auto surf, Manual surf.)
 5. Valamilyen szolgáltatás ajánlása Itt gyakorlatilag egy cég szolgáltatását ajánlod ismerőseidnek, úgy, hogy te is belépsz a céghez mint fogyasztó vagy üzletépítő, és őket reklámozod. Az új tagok által rendelt, igénybe vett szolgáltatások után jutalékot kapsz. Ilyen szolgáltatás lehet például az utazás, weboldal és domain név értékesítés, biztosítás, video chat és e-mail, webkonferencia és más webes szolgáltatásokból álló rendszerek használata.
 6. Termékek népszerűsítése, online hálózatépítés Az olyan cégek termékeinek ajánlása, amelyek mögött egy teljes online rendszer áll, webáruházzal és csomagküldéssel, szintén otthoni munka lehet a számodra. Hiszen ahhoz, hogy ebből jövedelmed lehessen, ki sem kell mozdulnos otthonról, sőt, raktárkészletet sem kell felhalmoznod otthon, mindössze népszerűsíted az internet segítségével a termékeket, a weboldalad. A vásárlások után itt is valódi bónuszt kapsz, minél nagyobb fogyasztói hálózatod van, annál többet. Ez pedig azon múlik, hogy a hány olyan csapattársat sikerül csatlakoztatnod, akik nem csak vásárolnak, hanem a hálózatot is építik, passzív jövedelmet szeretnének.

Otthoni munka alatt én ilyen lehetőségeket találtam. Ahogy leírtam, néhány fajtát próbáltam, sőt jelenleg is végzek. Azt is tudom már, hogy melyik a befutó. Melyik otthoni munka az, ami hosszú távon szép jövedelmet hoz. Ha érdekel, neked is elmondom, megmutatom, megtanítom. Hagyj üzenetet, vagy a főoldalon töltsd ki a kérdőívet!

[contact-form-7 id=”16″ title=”Kapcsolati űrlap”]

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to