Otthon végezhető munka

Otthon végezhető munka

Otthon végezhető munka.

Van ilyen, nem is kevés, ha ez az igénye az embernek. Ha élethelyzeténél fogva nem tud bejárni valahova dolgozni és a klasszikus értelemben munkát vállalni, vagy ha van ugyan állása, de szüksége van rá, hogy egy kis mellékest ilyenformán szedjen össze.

És az igaz, hogy lehet otthonról olyan munkát végezni, amivel az ember, idővel kiválthatja a meglévő állását? Mert ilyenek is vannak, elkerülni sem tudjuk őket az interneten.
De tényleg lehet így komoly pénzt is keresni?
És ha igen, akkor hogyan?

Nos:

Vedd komolyan – vagy ne csináld!

Emberek milliói járnak be dolgozni nap, mint nap a munkahelyükre és nyújtják ugyanazt a teljesítményt éveken, akár évtizedeken keresztül, amit munkaadójuk elvár.

Ezt kell tenniük ahhoz, hogy a hónap végén, megkapják azt az összeget, amiről valaki egyszer megállapította, hogy az elvégzett munka annyit ér.

Ha ezeknek az embereknek holnap valaki a kezébe adná saját sorsuk irányításának lehetőségét, és azt mondanák nekik, hogy csak tőletek függ, hogy mennyi pénzt kerestek és mennyi idő alatt, akkor mit gondolsz, dolgoznának úgy, mint a munkahelyükön? Dolgoznának ugyanazzal a kitartással? Esetleg jobban? A válasz: Nem!

Ezeknek az embereknek a csak egy töredéke dolgozna ugyanolyan lendülettel, és lenne sikeres. Ám a többség nem tudna élni a felkínált lehetőséggel.

De miért van ez így?

Mert ha nincs egy kontroll az ember fölött, például egy követelődző főnök, ha egyedül rajtunk múlik, hogy mikor és mennyit dolgozunk, akkor (tisztelet a kivételnek) hajlamosak vagyunk „elszállni”. Erős rokonságot érezni Pató Pál úrral és „Ej, ráérni arra még!”
Amikor valami nem kötelező, abból nagyon könnyen lehet aztán, csupán passzió is.

Ha az ember nem munkaként tekint a lehetőségre, amelynek segítségével néhány év alatt anyagi biztonsághoz segíthetné magát és szeretteit, hanem mint Harry Potter varázspálcájára, ami majd elintézi helyettük a dolgokat, akkor minden marad a régiben, és a vágyott változás elmarad.

És most őszintén!
Te, aki épp e sorokat olvasod, melyik csoportba raknád magad?
Mit gondolsz, te vajon tudnál kitartóan dolgozni akkor is, ha nem másokért, hanem pusztán saját magadért kellene nap, mint nap munkát végezni?
Ha volna egy munka, amivel a pénzen kívül az is elérhető lenne számodra, hogy egy idő után nem kellene olyan dolgot végezned, amit nem akarsz, tudnál-e tenni érte?
Akarnál-e?
Akár éveken át is?

 

Mert az idő, így is, úgy is eltelik, és a munkádat így is, úgy is beleteszed valamibe.

 

Otthon végezhető munka

Otthon végezhető munka

Amiben most vagy, te teremtetted egykor.
Amiben holnap leszel, azt épp most teremted.
Rajtad múlik.

És, hogy egy filmes idézet is jusson a végére:

Luke: „Mi van odabent?”                                                        
Yoda: „Csak amit magaddal viszel…”
– A Birodalom visszavág –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to