Nyugdíj helyett

A show megy tovább

nyugdíj helyett

Jani bácsi 73 éves. Saját állítása szerint a lába szerte-szét van törve. De most épp a rakományon egyensúlyoz, 4 méter magasban. Ő ugyanis aktív kamionsofőr, és épp Ausztriában rakodik. A török targoncás csodálkozva nézi, ahogy az ősz hajú ember nehézkesen lemászik a magasból.

  • Nem kellene magának már nyugdíjban lennie? – kérdezi tőle tört németséggel.

Az öreg csak szitkozódik. Szidja a diszpécserét, a cégvezetést, a kommunistákat, aztán ezeket a mostaniakat, és végül az egész világot. Neki már 12 éve nyugdíjban kellene lenni, azt mondja. De sajnos adósságai vannak, bár ezt nem részletezi. Lehet, hogy svájci frank alapú kölcsön, ki tudja?

  • 30 évig túlméretes rakománnyal jártam! – mondja dicsekedve.

Hát igen, azokat nem bízzák rá akárkire. Az a kamionos szakma csúcsa. De ez már a múlté. Akkoriban még azt tervezte, hogy amikor eljön a nyugdíj, majd eljár pecázni, meg az unokáinak fog mesélni a kamionos időszakról. Azok meg majd csillogó szemekkel hallgatják a nagypapát, hogy bejárta az egész kontinenst, sőt még a Közel-Keletet is. Mennyi, de mennyi történet, amit megszépít az idő. De sajnos csalódnia kellett. A nyugdíj eljött ugyan, de abból a pénzből nem tudja kifizetni a tartozását úgy, hogy még magának is maradjon.

Hány, de hány ember van ma is, aki álomvilágban élve tervezgeti a saját nyugdíjas éveit. Pedig már egy ideje több forrásból is hallom, hogy nem fog jutni pénz a nyugdíj kifizetésére. Vagyis sokkal kevesebb százalékot fognak az idősek kapni. Egy átlagos dolgozó 30-40 000 forinttal számolhat. Iszonyatos ébredés lesz azok számára, akik ma nyugodt öregségről álmodoznak. Mi lesz velük majd?

Jani bácsi a látszat ellenére mégis szerencsés ember. 73 évesen még van olyan egészséges, hogy képes kamiont vezetni. A hivatásos jogosítványnak ugyanis szigorúbbak az egészségi feltételei. Egy megkeseredett ember, aki az egész világot hibáztatja, pedig ő rontotta el. Biztosan neki is mondták néhányan, hogy ne fentről várja, hogy gondoskodjanak róla, hanem vegye a saját kezébe a sorsának az irányítását.

Ne kövesd el az ő hibáját! Kezdd el most az öngondoskodást, vedd fel velünk a kapcsolatot! Van megoldás!

[contact-form-7 id=”16″ title=”Kapcsolati űrlap”]

Summary
Nyugdíj helyett
Article Name
Nyugdíj helyett
Description
Eljött a nyugdíj, de anyagi bizonytalanságot hozott. 73 évesen még kamiont kell, hogy vezessen, és még szerencsés, mert az egészsége megengedi.
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to