motiváció

motiváció

Te is jó vagy motiváló hanganyagok hallgatásában? Motiváló könyvek olvasásában? És ehhez képest hol tart az életed? Húzod az igát napi szinten egy multinál, bejelentés nélkül dolgozol, hogy a munkaadódnak ne kelljen fizetnie utánad, és még hálás is vagy, hogy Téged foglalkoztat a szomszéd Józsi helyett, esetleg ingázol is a tetejébe?

Ha kicsit is odafigyelsz a témára, az azt jelzi, hogy szeretnéd, ha megváltozna valami az életedben. Talán a munkád, talán az anyagi helyzeted, de az is lehet, hogy a párkapcsolatod vagy az egészséged. A motiváció áthatja életünk minden területét. Nekem például elég motiváltnak kell lennem ahhoz, hogy minden reggel végezzek egy gyógyító meditációt, és tornázzak is utána. De ahhoz is motiváció kell, hogy ne nyúljak automatikusan a kávé után, hanem feltegyek egy lábos vizet a gyógyteának. Valami motivál, amikor leülök nyelvet tanulni, ahelyett, hogy mondjuk, söröznék a haverokkal, vagy kirándulnék a hegyekbe. És mindezt miért? Mert van egy CÉLom, amit el szeretnék érni: Egészség, nyelvtudás, anyagi előrelépés, stb.


Motiváció fogalma:
“Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát és ésszerű ok lesz neki arra, hogy megtegyen egy elvárt cselekvést vagy engedelmeskedjen egy utasításnak. Ez a hajlandóságot kiváltó tényező egymást követő lépcsőfokokként helyezkedik el egy skálán.”

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Motiv%C3%A1ci%C3%B3


Téged mi mozgat?

Manapság, főleg üzleti körökben, divat Brian Tracy vagy Szabó Péter előadásokra járni. Tény, hogy ők tudják, miről beszélnek. Elhiszed nekik, hogy Te is meg tudod csinálni. De az emberek többsége, amikor eljön az idő a cselekvésre, megtorpan, és a könnyebb utat választja. Sokan inkább választják az „ismert rosszat” az ismeretlen helyett. Mert arról már legalább tudják, hogy milyen. Hány barátunk él pokoli házasságban a fent említett okból! Te is ismersz ilyen embereket? De ugyanez vonatkozik azokra, akik torkig vannak a munkájukkal, szinte rettegnek a hétfő reggeltől, amikor újra be kell menni a gyűlölt munkahelyre, de nincs merszük felállni, és változtatni. (Hát nem érdekes, hogy statisztikák szerint a legtöbb szívroham vasárnap este történik?!)

Minket mi mozgat?

Mi sokáig éltünk nehéz körülmények között. Elég sokáig ahhoz, hogy kellő elszánás alakuljon ki bennünk a változtatásra. Utat kellett találnunk, amelyen járva kijuthatunk abból az életből, ahol a párizsi mindig vékonyra van vágva, ahol nemcsak a nyaralás, de még egy hétvégi kirándulás egy másik városba is csupán képek nézegetésében, és sóhajtozásban merül ki, hogy „majd ha egyszer mi is…”.
A “majd ha egyszer” eljött. Csak fel kellett ismernünk, hogy itt van, és élnünk kellett a lehetőséggel. Szerencsések vagyunk, mert felismertük, mert engedtük, hogy megismertessék velünk olyan emberek, akik még emlékeznek rá, milyen volt csupán vágyni a jobbra.
Erről jut eszembe, van egy kínai mondás, miszerint: „Ha tudni akarod az utat, azokat kérdezd, akik visszafelé jönnek.”
Végtelenül igaz ez a sikerre is. Legyen az bármilyen siker. Anyagi, egészségbeli, párkapcsolati, stb.

Ha bennünket kérdezel, azt tudjuk majd elmondani neked, hogy mi merre indultunk, és ha azt érzed majd, hogy hogy ez akár a  te utad is lehet, motivációt adjunk, és biztassunk, hogy menj végig rajta. Hogy ez számodra is sikert jelenthet, arra bizonyság vagyunk mi is, és még emberek milliói világszerte, akik egyszer, mikor nehéz életszakaszukban voltak, meghallgattak valakit, valamiről…

motiváció

Útravalóul:
“Jelenlegi körülményeink csak azt döntik el, hogy honnan indulunk, de azt nem, hogy hová juthatunk.”
Szabó Péter

Summary
Motiváció
Article Name
Motiváció
Description
Mi sokáig éltünk nehéz körülmények között. Elég sokáig ahhoz, hogy kellő elszánás alakuljon ki bennünk a változtatásra. Utat kellett találnunk, amelyen járva kijuthatunk abból az életből, ahol a párizsi mindig vékonyra van vágva, ahol nemcsak a nyaralás, de még egy hétvégi kirándulás egy másik városba is csupán képek nézegetésében, és sóhajtozásban merül ki, hogy „majd ha egyszer mi is...”.
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to