Külföldi munka

Menni, vagy maradni?

külföldi munka

 

A minap találtam egy blogbejegyzést, ami a külföldi munka előnyeit, és hátrányit vette sorba. Mivel már 25 éve Ausztriában dolgozom, van némi rálátásom a dologra. Ha épp te is azon lamentálsz, hogy menj, vagy maradj, talán tudok neked is segíteni. A kiszámoló blog írójával egyetértek abban, hogy hiba lehet az is, ha csak a gondjaidat költözteted át egy másik országba, és az is, ha maradsz otthon nyomorogni. Ha a nyelvtudásod csak arra elég, hogy a legnehezebb fizikai munkát végezd, itt sem fog felvetni a pénz. Ha nincs is semmi szakmád, és a nyelvtudásod javítása érdekében sem teszel lépéseket, akkor neked mindegy, hogy hol nyomorogsz. A hozzáállásod, mint az életben mindenütt, a külföldi munka esetében is döntő fontosságú.

A hozzáállás fontossága

A tapasztalatom viszont az, hogy ha jön veled a párod is, és ő is talál munkát, jobban fogsz tudni élni, mint otthon. Ketten együtt már kerestek annyit, hogy egy bérlakást finanszírozni tudjatok. Hogy abból a keresetből mikorra fogsz tudni venni egy lakást magatoknak, az már más kérdés. És ismét bejön egy fontos feltétel, ami szükséges, a hozzáállás. Ha minden marketing trükknek bedőlsz, ha minden divatos kütyüt megkívánsz, amit kínálgatnak a reklámok, akkor az Isten pénze sem lesz elég. Sem otthon, sem külföldön. Tudd, hogy mi az, amire valóban szükséged van, és csak azt vedd meg!

Kinek való a külföldi munka?

  1. Akinek van egy olyan szakmája, amire van külföldön kereslet.
  2. Van nyelvtudása ahhoz, hogy ezt a szakmát tudja is itt végezni.
  3. Lelkileg elég erős ahhoz, hogy el tudja viselni az idegeneknek kijáró bizalmatlanságot, esetleg lenézést, megaláztatást. Megfelelő attitűddel ez tompítható, lehet találni befogadó környezetet, munkahelyi légkört. A visszautálás nem hoz eredményt. Amikor már befogadtak a munkatársaid, szomszédjaid, nem fog itt bántani a kutya sem.
  4. Annak, akiben van vállalkozó szellem. Aki pánikszerűen fél a változástól, az ismeretlentől, és inkább csak siránkozik a rossz körülményei miatt, maradjon inkább otthon.

Vállalkozó szellemű vagy?

Azok, akik nem annyira a „Kényelmes Vegetálás” életpálya modellt kívánják megvalósítani, mindenképpen érdemes külföldi munkában gondolkodni. Akár vállalkozásban is. Ausztriában a tapasztalataim szerint nem akarja az állam a vállalkozókat kizsigerelni. Nagyon is örülnek, ha valaki magát tartja el, pláne, ha még másoknak is munkát ad. És ha már vállalkozás, létezik egy olyan vállalkozási forma, ami kevés pénz befektetésével elkezdhető, szinte teljesen kockázatmentes, és hihetetlen távlatokat kínál azoknak, akikben van kurázsi. Ez alatt azt értem, hogy a „Kanapén ülök és nézem a tévét” típusú, lottómentalitású emberek számára ez sem hoz kitörést. Ha van benned spiritusz, képes vagy tenni, és változni, akkor nézd meg a videót, talán ez az, amire vártál.

 

külföldi munka

[contact-form-7 id=”16″ title=”Kapcsolati űrlap”]

Summary
Külföldi munka
Article Name
Külföldi munka
Description
Ha a külföldi munka érdekel, ha épp azon tanakodsz, hogy belevágj, vagy ne, olvasd el ezt a bejegyzést! Én már 25 éve élek Ausztriában...
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to