Mi az álmod, ha nincs kezed? Naná, hogy festeni fogsz!

Sikeres és boldog a karok nélkül festő nő

Sikeres és boldog a karok nélkül festő nő

Swapna Augustine Indiában él, 42 éves és fest. Ebben nincs semmi különös. De ha kiderül, hogy karok nélkül született, akkor azért az már nem olyan hétköznapi dolog. Azt gondolnánk, hogy ha az ember kéz nélkül kell leélje az életét, talán nem az a legreálisabb célja, hogy képeket fessen. Nos, Swapna (akinek a neve malajálam nyelven álmot jelent) máshogy gondolta. Ő egész életében arra vágyott, hogy festhessen, és ettől még nyilvánvaló testi fogyatékossága sem tudta eltántorítani.

Swapna lábbal festi a képeit, de olyanokat, amilyeneket a kézzel rendelkezők is megirigyelhetnének. Mindemellett számítógépet, telefont használ, eltartja magát abból a munkából, amit mindennél jobban szeret, sőt, a szüleinek és egy kis indiai közösségnek is juttat a bevételeiből.
Tehetséges gyerekeket oktat és kiállításokat szervez nekik, és pusztán azzal, ahogyan éli az életét, nagyon sok embert motivál.
Swapna boldog.
Swapna teljes életet él.
Swapna sikeres.
Sikeres és boldog a karok nélkül festő nő

 

Swapna, a viszonyítási pont

Sikeres és boldog. Igen, ő. És az élete. Az, ahogyan reggelente felkel, minden nap, és soha nincs olyan reggel, hogy lennének kezei… És mégis ott az arcán a mosoly, és mégis fest. Ahogyan egykor akarta. Mert neki ez volt a célja. Valamikor. És hiába mondták neki, hogy “Hé, te lány! Neked a legfontosabb hiányzik, hogy elérd az álmaid! Nem fog menni!”
Swapna nem hitte, hogy nem lehet sikeres, mert tudta, hogy neki “csak” a karjai hiányoznak, nem a legfontosabb, amiről az emberek meggyőzni akarták. Ő tisztában volt vele, hogy a legfontosabb dolog megvan, amire az úton szüksége lesz. A szíve az.
Sikeres és boldog a karok nélkül festő nő

 

Sikeres és boldog

Igen, mi. És a legtöbben sokkal, de sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk mint ő, ellenben legtöbbünknek van egy nagy hátránya is. A szívünk. Megvan ugyan, de valahogy… mintha könnyebben fáradna félúton. Mintha könnyebben hinné azok szavát, akik azt mondják nekünk: “Hé! Nehogy már azt hidd, hogy majd pont te fogsz valami nagy dolgot összerakni! Ugyan már, hiszen a szüleid is szegények voltak (vagy csak “nem gazdagok”). Te ezt nem tudod megcsinálni, mert nincs elég iskolád, tapasztalatod, túl öreg vagy, túl fiatal vagy, nő vagy, férfi vagy, ilyen vagy, olyan vagy, akármilyen vagy, csak olyan nem, aki szerintük alkalmas arra, hogy sikeres legyen, hogy úgy éljen, ahogyan szeretne.
És ezt legtöbbször olyan barátaidtól, ismerőseidtől hallod, akik valóban nem raktak össze semmilyen “nagy dolgot”. Akik maguk is elhitték másoknak, hogy nem lehet…

Hogy mindenki más lehet, csak ők nem.
Hogy mindenhol máshol lehet, csak itt nem.
Hogy bármikor máskor lehet, csak most nem.

És ha elhiszed ezt, akkor valóban nem lehet!

De én azt mondom neked, hogy ne másra hallgass (pláne ha a másik soha még csak el se indult az álmai után…), hanem a szívedre.
“Legyél Swapna!”
Lehetsz sikeres és boldog!
Nekem elhiheted, nem a diplomától, nem a tehetős rokonságtól, nem kivételes képességektől függ, hogy képes vagy-e anyagi, vagy bármilyen sikert elérni az életben.
Nekem nincs diplomám, sem tehetős rokonom, sem kivételes képességeim.
“Csak” szívem.
És nem akarom elhinni, hogy nem lehet másképp…
“Nem tudtuk, hogy lehetetlen, ezért megcsináltuk.” – szól az idézet.
És igen. Pontosan így.

Ha te is elhiszed, hogy nem vagy kevesebb másoknál, és szeretnél egy kis pluszjövedelemre szert tenni, neadj isten, komoly anyagi gyarapodásra vágysz, szívesen elmondjuk, hogy mi mit csinálunk ezért.

Summary
Sikeres és boldog, mert nem hitte el, hogy nem lehet...
Article Name
Sikeres és boldog, mert nem hitte el, hogy nem lehet...
Description
Swapna sikeres és boldog, reggelente felkel, minden nap, pedig soha nincs olyan reggel, amikor lennének kezei... És mégis ott az arcán a mosoly...
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to