Kairos, átverés?

Mi magyarok szeretünk játszani. Az időnkkel és a pénzünkkel is. Mi más bizonyítaná ezt jobban, mint az, hogy lépten-nyomon akadok össze olyan ismerősökkel, akik megint megtalálták a tutit: semmit sem kell csinálni, csak kapcsold be a számítógépedet napi tíz órára, csatlakozz fel a netre, és MIUTÁN befizettél iksz összeget, dől a lé. Te pedig hátradőlhetsz a kényelmes karosszékedben otthon, és iszogathatod a kávédat.Ugye, most már te is kíváncsi vagy, mi ez a nagyszerű lehetőség? Nos, a HVG szerint egy Oroszországból indított pilótajáték, amely a Kairos névre hallgat. A témában olvasottabbak szerint már többen perlik a céget átverés miatt. Csak idő kérdése, hogy mikor jut el hozzánk is a rendszer összeomlása. Bár, ahogy elnézem a lelkes nyugdíjasokat, akik csillogó szemmel mesélik, hogy naponta hány dollár van a számlájukon, a dolog még futhat pár kört kishazánkban.

Józanul belegondolva: ha ez ilyen egyszerű lenne, szerintem már mindenki ezt csinálná. Senki nem járna be a munkahelyére dolgozni. De eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a jövedelemszerzésnek azt a módját, ahol semmit nem kell csinálni a pénzért, még nem találták fel.

Passzív jövedelem… de azt, hogy?

Létezik persze passzív jövedelem, és ismerek olyanokat, akik magas színvonalon élnek ebből a passzív jövedelemből. De nem azért, mert nekik “bejött” az üzlet.  Sőt, azt mondom, hogy ez az üzlet (lásd: network marketing) senkinek “nem jött be”! Ezt az emberek megcsinálták! Évekig keményen(!) dolgoztak, és küzdötték át magukat különböző nehézségeken, mire most már hátradőlhetnek a kedvenc karosszékükben, és iszogathatják a kávéjukat… Azt a kávét, ami a passzív jövedelmükhöz segítette őket. Ők tudják, hogy egy 25 éve piacon lévő, és folyamatosan erősödő cég van a hátuk mögött.

Egy jótanács, csak úgy általánosságban. Mindig légy óvatos azokkal a cégekkel, akiknek nem lehet utánanézni a neten, ahol nincs valódi termék, vagy szolgáltatás, ahol a visszaosztás alapját a belépéskor befizetett pénzösszeg képezi, és ahol az után jár jutalék, ha valaki belép alád.

A veszély:

Az ilyen piramisjátékok ássák alá a tisztességes, sokszor nagymúltú network marketing cégek jó hírnevét is, akik például azért értékesítenek hálózaton keresztül, hogy elérhető áron legyen a termék azok számára is, akiket nem vet fel a pénz. Ezek a cégek így rengeteg marketing- szállíátsi- üzemeltetési és egyéb költséget spórolhatnak meg, amiket amúgy kénytelenek lennének beépíteni a termék árába. Elszomorító, és egyben dühítő látni azt, hogy a tisztességtelen (mondhatnám: etikátlan) szereplés milyen károkat tud okozni mind piaci, mind emberi szempontból…

Az eredeti gondolathoz visszatérve a Kairos helyi vezetői ellen korábban pilótajáték szervezése miatt Fehéroroszországban indultak letartóztatások, de Litvániában, Észtországban, Szlovákiában és Törökországban is indult már vizsgálat a cég ellen – írja a HVG.  

Aztán majd meglátjuk…

Minden esetre ha azok közé az emberek közé tartozol, akik vágynak egy anyagilag szabadabb életre, és még hajlandó is vagy dolgozni érte pár évet, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, és folytassuk, akár skype-on, élőben.
Persze értem én, ez nem hangzik olyan jól, mint a “semmiért mindent”, de tudod… az a fránya őszinteség…

Nagy Norbert és Nagy Laura

Kapcsolatfelvétel:
mail: [email protected]
skype azonosítónk: ganomanok

Kairos, átverés?

Summary
Kairos, átverés? - Lehet, hogy nem csak Egyiptomban építenek piramist...
Article Name
Kairos, átverés? - Lehet, hogy nem csak Egyiptomban építenek piramist...
Description
Kairos, átverés? Kiderül majd. De dühítő, hogy általában, a tisztességtelen piaci szereplés milyen károkat tud okozni mind piaci, mind emberi szempontból...
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to