Förtelmes főnökök

förtelmes főnökök

támad a banán

Láttad a Förtelmes főnökök című filmet? Akkor tudod, miről beszélek. Ha nem láttad, akkor talán van némi tapasztalatod a különböző főnöktípusokkal. Ismerős az a típus, aki úgy bánik az alkalmazottakkal, mintha gyengeelméjűek lennének? Természetesen mindig mindent ő tud jobban. Akkor is, ha történetesen rá se bagózik a szakterületedre. Vagy a zsarnok, aki nem kér, csak utasításokat osztogat? Ha jól teljesítesz azért sem jár dicséret, vagy jutalom, mert ez a természetes. Ha viszont hibázol… Azt inkább ne tudd meg. Aztán ott vannak a zsenik, akiknek minden percben van egy új ötletük, amit azonnal meg is akarnak valósítani. Hallod, hogy beszél hozzád, de gondolatban mindig két körrel előrébb jár, és egyszerűen képtelenség követni az utasításaikat. Mire végzel az egyik feladattal, az már rég nem aktuális. Esetleg ismersz korrupcióra hajlamos főnököket, akik nem rettennek meg egy kis kenőpénz láttán. Munkaidőben is örökké csak a saját bizniszüket intézik, a minél nagyobb haszon reményében, de az alkalmazottaknak ugyanez persze tilos.

Sorolhatnánk még a példákat, de most nézzük meg inkább, mi van azokkal az emberekkel, akik a fenti főnökök beosztottjaiként dolgoznak? Egészen röviden a helyzet az, hogy negyven-egynéhány éven át húzod az igát másnak napi nyolc órában, esetleg még bele is betegszel, és a végén kiszúrják a szemedet egy kis összegű nyugdíjjal. Sovány vigasz, hogy szereted, amit éppen csinálsz. De a többségről még ez sem mondható el.

 

Kinek gályázol?

Akkor miért általános tendencia ma Magyarországon, hogy örülni kell annak, ha egyáltalán dolgozhatsz? Már tényleg csak a cédula hiányzik a munkavállalók homlokáról ezzel a felirattal: „Könyörgöm zsákmányolj ki!”

Mi ez, ha nem modern kori rabszolgaság? Naná, hogy örülsz, ha napi nyolc, tíz, tizenkét óra munka után este benyomhatod végre a tévét, és elterpeszkedhetsz a kedvenc fotelodban. Mert fáradt vagy. Sem energiád, sem időd magadra, vagy ha van családod, akkor rájuk…

 

Van megoldás!

Ha egy kicsit is szeretnél változtatni ezen, biztosabbá tenni a jövődet, megadni magadnak a lehetőséget, hogy egy szép napon, ha úgy döntesz, kirúghasd a saját főnöködet, akkor tudok egy módot rá, hogy ez az álmod valóra váljon. Nem, nem kamu. Csak legyen egy célod, és tudj kitartóan dolgozni érte! Az idő így is, úgy is elmegy. Akkor miért ne gondolhatnál te is magadra. Hidd el, senki nem fogja megtenni helyetted.

Ja, és még egy idézet a végére, T. Harv Eker-től:

 “Minden gazdag tettet megelőzi a gazdag gondolkodás!”

Gondolkodni márpedig mindannyian tudunk…

Beszéljünk róla?

 

 

 

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!

Használjuk a Google Analitics-ot.

Kérlek fogadd el, ha engedélyezed, hogy a felhasználói élmény fokozása érdekében a Google adatokat tároljon a látogatáspdról. Természetesen enélkül is nézelődhetsz a weboldalunkon.
Please confirm, if you accept our Google Analytics tracking. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to